Blogs

Zelfvertrouwen Creëren

Hoe ontstaat een gebrek aan zelfvertrouwen?
Zowel volwassenen als kinderen hebben er mee te maken, gebrek aan zelfvertrouwen. Iets dat door mensen als erg vervelend kan worden ervaren. Zo wordt een gebrek aan zelfvertrouwen vaak geassocieerd met angst. Mensen zullen minder proberen, omdat ze bang zijn om te falen of iets niet leuk vinden of in het ergste geval het gevoel hebben dat anderen iets van je vinden. (Psychologie van Succes, 2019) In deze blog bespreken we wat je kunt doen om meer zelfvertrouwen te creëren en welke rol GO Soccer Schools hierin speelt om je daarin te helpen.

Wat kun je eraan doen?
Geen zorgen. Niemand zal verwachten dat je de andere dag alles aankan en nergens meer bang voor bent. Toch zijn er wel tips en zaken die werken om meer zelfvertrouwen te creëren. Je moet altijd eerlijk tegen jezelf zijn en begrijpen dat fouten maken erbij hoort. Iedereen maakt weleens fouten, dus dat moet je niet tegenhouden om iets te doen dat je leuk vind. Als je dit moeilijk vind, kun je altijd met iemand in gesprek die je daarbij kan helpen om alsnog die stap te maken.
Verder is het belangrijk dat je geen onmogelijke doelen stelt en niet in een negatieve spiraal blijft hangen. Het is normaal dat het af en toe wat tijd nodig heeft, dus werk in stappen. Als jij echt iets wilt doen, maar je bent bang om te falen, probeer het dan in stappen en praat niet te negatief over jezelf. Dit zal je altijd helpen om toch je doel te bereiken.
Tot slot helpt het om iets wat jij graag zou willen, eerst bij anderen te proberen. Geef een ander eens een compliment, straal positiviteit uit en haal je doelen eerst met anderen. Samen gaat het een stuk makkelijker, dan dat je je in je eentje in het diepe gooit. Een positieve omgeving gaat je helpen naar je uiteindelijke doel en zal ervoor zorgen dat je een stuk meer zelfvertrouwen hebt, dan dat je van te voren verwacht had.

Zelfvertrouwen creëren op het voetbalveld
Zoals eerder in deze blog aangegeven zijn er altijd mensen die je willen helpen bij het creëren van zelfvertrouwen. Zo helpt het ook om lekker bezig te zijn, bijvoorbeeld op het voetbalveld. Zo blijkt ook uit onderzoek dat sporten helpt aan een positief gevoel van trots en eigenwaarden. Beweging is dus super belangrijk en zal je helpen om je doelen te behalen. Ook zul je merken dat je fitter wordt door het sporten en je naar je eigen prestaties gaat kijken in plaats van altijd maar die vergelijking maken met anderen. Je zal merken dat je hierdoor lekkerder in je vel zit en stappen zult maken, zowel mentaal als fysiek. (Psychologie van Succes, 2020)
GO Soccer Schools helpt kinderen om de fysieke en mentale stappen te maken. Zit je even niet lekker in je vel of heb je altijd al een gebrek aan zelfvertrouwen en wil je daaraan werken? Dan helpt GO Soccer Schools je maar al te graag. Voetbalscholen zijn vaak prestatiegericht, maar laten het mentale aspect een beetje links liggen. GO Soccer Schools staat er juist voor om kinderen te helpen op mentaal vlak en ze op deze manier naar een hoger niveau te tillen. Zo staan de trainers juist stil bij zaken waar kinderen moeite mee hebben en proberen ze door middel van personal coaching de kinderen te helpen en lekker met plezier te laten voetballen. Juist op vroege leeftijd is het extra belangrijk om een kind lekker in zijn/haar vel te laten zitten, dus is dat de drive voor GO Soccer Schools om dit te ondersteunen.
Wil je zelf ook meer zelfvertrouwen creëren of je kind hierbij helpen? Plan dan een gratis proeftraining in bij GO Soccer Schools en kijk hoe het bevalt!

https://www.gosoccerschools.nl/inschrijven/

Rol van de voetbaltrainers

Een belangrijke rol voor voetbaltrainers GO Soccer Schools
Bij GO Soccer Schools, dé voetbalschool in Rotterdam die kinderen helpt om hun zelfvertrouwen te verbeteren en lekker te bewegen staat de ontwikkeling van deze kinderen op nummer 1. Zo zijn ze er dan ook perfect van op de hoogte hoe ze dit vorm moeten geven en wat hierin belangrijk is. Uit onderzoek blijkt dat de manier waarop voetbaltrainers met de kinderen omgaat cruciaal is voor de persoonlijke ontwikkeling van het kind en dus ook voor het plezier en zelfvertrouwen wat het kind uitstraalt.

De trainers van GO Soccer Schools volgen 4 criteria waardoor zij ervoor zorgen dat sociaal veilig, ontwikkelingsgericht en plezierig klimaat creëren voor de kinderen:
(Alles over sport, 2019)

Structureren
Allereerst zorgen de voetbaltrainers van GO Soccer Schools dat zij duidelijke regels hebben waardoor de kinderen zich hierop kunnen focussen en ze niet voor onverwachte zaken komen te staan waardoor ze zenuwachtig kunnen worden of zich niet op hun gemak zullen voelen. Op deze manier zorgen de voetbaltrainers ervoor dat het allemaal duidelijk is voor de kinderen en ze zich zo sneller kunnen ontwikkelen.

Stimuleren
In plaats van prestatiegericht gaat het juist om ontwikkelingsgericht bij GO Soccer Schools. Niet blijven hangen in wat er allemaal fout gaat en wat er beter moet, maar juist ook de aandacht op de dingen die goed gaan en daar een compliment over geven. Juist op deze manier gaan de kinderen met plezier en zelfvertrouwen verder, dat ervoor zorgt dat ze juist beter gaan voetballen. In een later stadium kan je dan altijd nog verbeteren wat er beter kan, maar zeker met jonge kinderen is het van belang om ze het vertrouwen te geven.

Individuele aandacht
Bij GO Soccer Schools wordt er niemand uitgesloten en krijgt elk kind evenveel aandacht. Het is natuurlijk belangrijk dat je kinderen het gevoel geeft en dat ze zich gezien voelen. GO Soccer Schools is hier zeker van op de hoogte, dus spelen de voetbaltrainers hier altijd op in om de aandacht te verdelen over de kinderen waardoor de kinderen meer plezier ervaren in het sporten.

Regie overdragen
De voetbaltrainers bij GO Soccer Schools weten dat het soms lastig is wat een kind nu eigenlijk wilt of leuk vind wanneer ze het niet vertellen of het lastig vinden om uit te dragen. Daarom geven ze de kinderen af en toe ook de regie, zodat zij kunnen bedenken wat ze willen doen. Uiteraard zit er wel een lijn in de trainingen en wordt er niet zomaar wat gedaan, maar door te luisteren naar de kinderen waar zij plezier uithalen, kunnen de trainers daar weer op inspelen.

Wil je ook lekker plezier uit het voetbal halen en/of je zelfvertrouwen verbeteren? Plan dan een gratis proeftraining in bij GO Soccer Schools en kijk hoe het bevalt!

https://www.gosoccerschools.nl/inschrijven/