Sport en Cultuur Club Rotterdam

Sport en Cultuur Club Rotterdam

De Sport- & Cultuur Club Rotterdam is een initiatief van Stichting Humanitas en de Gemeente Rotterdam. Hiervoor heeft Humanitas samen met mensen uit de wijk een Sport & Cultuur Club opgericht. Het leuke aan de Sport & Cultuur Club is dat hij bestaat uit allemaal kleinere clubs. Bijvoorbeeld een voetbalclub, een theaterclub, een zangclub, een knutselclub, noem maar op. Kinderen van de school kunnen dus allemaal bij een andere club horen.

Door samen te werken gaan we efficiënter om met gemeenschapsgeld en bundelen we krachten voor een groter bereik en meer impact. Belangrijke partners zijn de clubs, verenigingen en andere aanbieders van sport en cultuur. Zij verzorgen de activiteiten en trainingen in de verschillende wijken van Feijenoord.

Doelstellingen Sport- & Cultuur Club Rotterdam voor deelnemers: Bieden veilige sociale omgeving, Betere fysieke, mentale en sociale basis, Verhogen eigenwaarde, Talentontwikkeling, Gezinscontact en ondersteuning. De Sport- en cultuurclub is volop in beweging. De club die bij het kind past. Maar samen zijn we de Sport & Cultuur Club Feijenoord.

‘’Voorwoord van Kenchi’’

Sport en bewegen bestaat voor groepen 3, 4 en 5 uit een breed programma. Het is leuk en belangrijk dat kinderen kunnen meedoen aan sport- en cultuuractiviteiten, extra kennis kunnen opdoen naast de vakken die ze al op school krijgen en ze hun passie en talent kunnen ontdekken.

De lessen worden door verschillende aanbieders gegeven. Kenchi Orcadio geeft de algemene sporttrainingen voor de SCC Feijenoord. Kenchi is opgegroeid in Feijenoord en is voetbaltrainer, maar heeft een brede sportopleiding. Alle kinderen krijgen tools en skills mee om zo hun passie en talent te ontdekken. Iedereen die van Kenchi training krijgt leert beter bewegen en wordt zo een completere sporter. De training en coaching van Kenchi vinden zowel binnen als buiten het sportveld plaats.